MOZ RETAIL DESIGN

2016 RETAİL DESİGN BLOG ÖDÜLÜ JAADE'NİN

2016 RETAİL DESİGN BLOG ÖDÜLÜ JAADE'NİN

JaaDe

Başarılı bir mağaza konsepti oluşturmak, profesyonel bir ekiple çalışmakla mümkündür. Mimari tasarımcılar en son trendleri yakından takip etmeli, müşterilerin mağazalarla duygusal bağlarını güçlendirmeye yardımcı olan ve onları alışverişe teşvik eden konseptler sunmalıdır. Ekibimizle birlikte JaaDe için kusursuz, müşteri odaklı ve etkileyici bir mağaza konsepti oluşturduk. JaaDe mağaza konsept tasarımımız Retail Design Blog tarafından ödüle layık görüldü.

JaaDe Mağaza Konsept Tasarımı

2000 senesinden bu yana perakende sektöründe birçok markaya hizmet sunmaya devam ediyoruz. Bu markalardan biri de JaaDe. Moz RDT olarak; JaaDe mağazasının mimari konsept tasarımlarını gerçekleştirdik. JaaDe, kadın giyim perakende sektörünün öne çıkan markalarından biridir. Mağazanın mimari tasarımında hedef müşteri kitlesi, hitap edilen yaş aralığı, cinsiyet, ürün gamı gibi birçok detay hesaba katıldı ve tüm faktörler göz önünde bulunduruldu. Duvar, zemin ve tavan renginin birbiriyle uyumlu olması tercih edildi. Böylece ürünlerin görsel çekiciliğine katkı sağlanmış oldu.

Spot lambalar, çeşitli aplikler, büyük boy tavan armatürü, mağazanın dekoruna uyum sağlayan ışıklandırmalar, alanın daha da ihtişamlı görünmesini sağladı. Taş işlemeli tavan armatürü, zarif bir görünüm oluşturdu. Bu armatürün alt bölümüne yerleştirilen dekoratif parça özenle seçildi.

Mağazanın tasarımında panel duvarlar kullanıldı. Bu panellerin ince işçiliği JaaDe’in kusursuz atmosferini destekledi. Odak noktalarda lazer kesim aynalar tercih edildi. Lazer kesim çalışmaları iç mekanın farklı alanlarında farklı tasarımlar eşliğinde kullanıldı. Bazı duvarlara tamamen ayna döşemesi yapıldı. Mağazanın bir bölümünden diğer bölümüne geçiş imkanı tanıyan duvar panelin tümü, ayna detayı ile süslendi. Panelin diğer kısmı ise modern duvar kağıtları ile kaplandı.

Ürünlerin sergilendiği alanlar için özel bir ışıklandırma çalışması gerçekleştirildi. Rafların ve askıların arka bölümleri özel malzemelerle kaplandı. Alışverişi kolaylaştıran, ürünleri ön plana çıkaran ve aynı zamanda huzurlu ve modern bir ambiyans sunan JaaDe konsepti, çeşitli dekoratif ürünlerle de süslendi. Ek olarak; mağazanın vitrini boydan boya cam ile kaplandı ve dışarıdan içeriye müşterileri teşvik amacıyla harika bir stil oluşturuldu.

Firmamız tarafından büyük bir titizlikle gerçekleştirilen JaaDe mağaza konsept tasarımı, uluslararası bir kuruluş olan Retail Design Blog tarafından takdir edildi ve ödüllendirildi.