MOZ RETAIL DESIGN

2015 RETAİL DESİGN BLOG ÖDÜLÜ JSCO'NUN

2015 RETAİL DESİGN BLOG ÖDÜLÜ JSCO'NUN

JSCO

Yenilikçi ve marjinal ürünleriyle isminden söz ettiren JSCO, geniş bir ürün skalasına sahip. Kuruluşundan bu yana hızlı bir şekilde popüler olmayı başaran marka, perakende sektörüne yön vermeye devam ediyor. JSCO mağaza konsept tasarımı, Moz Retail Design Team olarak tarafımızca gerçekleştirilmiştir. JSCO iç mimari konsepti için yapmış olduğumuz çalışma, Retail Design Blog tarafından ödüle layık görülmüştür.

JSCO Mağaza Konsept Tasarımı

Ödüllü mimari tasarımımız JSCO konsepti, hareket ve özgürlük sunan ürünlerin en iyi şekilde sergilenmesine, mağazanın görsel çekiciliğinin artırılmasına ve kusursuz bir iç mekan görünümümün oluşmasına katkı sağladı. Farklı denim tasarımı arayanlar ve modayı yakından takip edenler için JSCO mağaza konsepti de harika bir alışveriş deneyimi sunuyor.

Markanın üç temel tasarımı Sogno Italiano, Premium Design ve Black Gold Edition için mağaza düzenlemesi sırasında farklı konseptler uygulandı. İç mekanın yüksek duvar stili ile uyum yaratacak, ürünlerin daha da ilgi çekici görünmesini sağlayacak ve müşterileri dışarıdan içeriye davet edecek bir dizayn oluşturuldu. İç mekanın eskiz ve taş görünümlü duvarları, ürün konseptine atıfta bulunmak için tercih edildi. Duvarların kimi yerlerine ahşap unsurlar eklendi. Ürün temalarını birbirinden ayırmak için çeşitli yazı stilleri kullanıldı. Yazı stilleri ve renk seçimi, mağaza dekoruyla uyumlu olacak şekilde tasarlandı.

JSCO ürünlerinin sergilendiği birkaç bölümde siyah font kullanıldı. Bu alan, özellikle sıra dışı tasarıma sahip parçaların sunumunu kolaylaştırdı. Siyah font sayesinde renkli ürünler için daha dikkat çekici sergileme imkanı yaratıldı. Alanın tasarım dengesini sağlamak adına, masif ahşap detaylı bir tezgah kullanıldı. Parçaların gruplar halinde veya tek başlarına sergilenmeleri için demirden çubuklar monte edildi. Markanın Sogno Italiano serisi için iç mekanın bir bölümü özel olarak tasarlandı. İlgili alanda sandalye figürlerine ve ahşap detaylara ağırlık verildi. Renk patlaması sunmak ve seriye vurgu yapmak adına yeşil-beyaz ve kırmızı renkli desenler oluşturuldu.

JSCO iç mimari tasarımı yapılırken aydınlatma sistemleri de büyük bir titizlikle seçildi. Ürünleri öne çıkaran, ziyaretçileri rahatsız etmeyen ve son teknolojik ışıklandırma sistemleri uygulandı

Moz Retail Design Team olarak büyük bir özveri ile geliştirdiğimiz JSCO iç mimari tasarımımız, global bir kuruluş olan Retail Design Blog tarafından takdir edildi. Bu çalışmamız ile 2015 senesinde Retail Design Blog ödülünü elde ettik.